Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@22:50:46 GMT

کنترل پرخوری و درمان دل درد در شب یلدا

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۷۲۷۵۳

کنترل پرخوری و درمان دل درد در شب یلدا

معمولاً در شب یلدا، خوراکی‌های خوشمزه از انواع و اقسام میوه و آجیل سرو می‌شود و در این میان بیشتر مواقع کودکان بیش از حد غذا و تنقلات خورده و ممکن است، حالشان بد شود و دچار دل‌درد شوند.

تبیان: هر سال شب یلدا، خانواده‌های ایرانی دور هم جمع می‌شوند و طولانی‌ترین شب سال را جشن گرفته و کنار هم می‌گذرانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معمولاً در این شب، خوراکی‌های خوشمزه از انواع و اقسام میوه و آجیل سرو می‌شود و در این میان بیشتر مواقع کودکان بیش از حد غذا و تنقلات خورده و ممکن است، حالشان بد شود و دچار دل‌درد شوند.


البته همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. به کودکتان بیاموزید محدودیت‌های معده خود را بشناسد و همیشه و همچنین در مهمانی‌ها به خودش صدمه نزند.
در ضمن در مورد کودکان خردسال، باید مراقب باشید پرخوری نکنند و سر آن‌ها را بیشتر با بازی گرم کنید.


اما اگر کودکتان، به دلیل پرخوری، دل‌درد گرفت، دستپاچه نشوید و با برخی از درمان‌های خانگی زیر به کمک او بروید. این درمان‌ها به سرعت حال آن‌ها را خوب خواهد کرد.

زنجبیل


زنجبیل، درمانی عالی برای دل‌درد است. یک‌چهارم قاشق غذاخوری آب زنجبیل تازه را با نصف قاشق غذاخوری عسل حل کرده و به کودکتان بدهید. البته این ترکیب، مناسب کودکان زیر 2 سال نیست. زنجبیل می‌تواند مشکلات گوارشی، از جمله سوءهاضمه، گرفتگی ناشی از نفخ شکم و یا دردهای دیگر در معده یا مجرای گوارشی را برطرف کند.

آب نمک


یک قاشق چای‌خوری نمک به یک لیوان آب گرم بیفزایید و آن را کاملاً حل کنید و به کودک بدهید. در عرض چند دقیقه، دل درد او آرام می‌شود.

سیب


کودکان عاشق این نوع درمان خانگی هستند. یک سیب را با پوست برش زده به قطعات کوچک خرد کنید.


کمی پودر زنجبیل و همچنین شکر به تکه‌های سیب بزنید و به مدت نیم دقیقه حرارت دهید.


سپس سیب‌ها را همان‌طور گرم، به کودک بدهید، البته مراقب باشید پس از مدتی دل درد او خوب می‌شود.

ماست


ماست می‌تواند در درمان معده درد مؤثر باشد، چرا که موجب خنک شدن معده می‌شود.


این دسر خنک کننده می‌تواند به عنوان درمان دل‌درد به کار رود. برای نتیجه بهتر گرفتن، آن را تازه و با برش‌هایی از میوه به کودک بدهید.

آب

گاهی اوقات پس از پرخوری، کودک به دلیل عدم تعادل اسیدیته در معده‌اش، بر اثر ضعف در هضم برخی از غذاها و نوشیدنی‌های خاص در مواد مختلف غذایی، دچار دل درد می‌شود.


بنابراین نوشیدن مقداری آب می‌تواند این عدم تعادل را درمان کرده و معده درد او را درمان کند.

عسل و دارچین


عسل حاوی شکر، کربوهیدرات و آنتی‌اکسیدان است. البته به کودکان کمتر از یک سال نباید عسل داده شود. زیرا خطر ابتلا به بوتولیسم وجود دارد.


خوردن یک قاشق چای‌خوری عسل می‌تواند معده درد را آرام کند.


همچنین از آنجایی که دارچین حاوی ماده‌ای است که جلوی اثرات التهاب‌آور پروستاگلاندین‌ها را در بدن می‌گیرد، مسکنی طبیعی محسوب می‌شود.


بنابراین با اضافه کردن دارچین به چای، می‌توانید جلوی دل درد را بگیرید.

ماساژ


با استفاده از روغن گرم شده زیتون و یا سبزیجات، با ملایمت معده کودک را به صورت دایره‌وار و در جهت عقربه‌های ساعت ماساژ دهید.


برای کودکان زیر 3 سال این ماساژ را از طرف زانوانشان به سمت قفسه‌سینه انجام دهید تا به حرکات روده‌ای و قولنج آن‌ها کمک شود و نفخ شکمشان را نیز درمان کند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۷۲۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان

بهار معینی، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق) که در اردیبهشت ماه سال جاری برگزار می‌شود، گفت: این دوره نخستین کنگره نوروانکولوژی کودکان در ایران است. البته پیش از این کنگره‌های بین‌المللی انکولوژی کودکان در ایران برگزار شده بود اما امسال به صورت ویژه به رویکرد چند تخصصی در تومورهای مغزی کودکان پرداخته شده و چالش‌های این روش درمان بررسی می‌شود.

وی افزود: در سخنرانی ام بر چالش‌های درمانی تومورهای ژرم سل بر موارد تجربی خود در میان کودکان تحت درمان در بیمارستان محک، متمرکز خواهم بود. تومور ژرم سل مغزی در اطفال بعد از تومورهای مدولوبلاستوما و اپاندیموم شیوع کمتری دارد؛ اما دلیل اهمیت بررسی آن، شناسایی انواع چالش در مسیر درمان‌هایی است که این نوع از تومور مغزی برای کودکان ایجاد می‌کند.

این رادیوانکولوژیست ادامه داد: برنامه‌های درمانی تومورهای ژرم سل مغزی اکنون در دنیا به‌روز شده و شیوه‌های درمانی آن تغییرات بسیاری کرده است. در روش‌های جدید تا جای ممکن استفاده از رادیوتراپی برای درمان محدود شده است چون پیش از این درمان رادیوتراپی به صورت کامل بر کودکان مبتلا به تومور ژرم سل انجام می‌شد و حتی درمان ستون فقرات همزمان با درمان تومور مغزی در کودکان انجام می‌گرفت اما امروزه به دلیل عوارض این شیوه درمانی، برنامه درمانی تغییر کرده است.

به گفته معینی، در برنامه درمانی جدیدِ تومورهای ژرم سل مغزی کودکان، از روش شیمی‌درمانی خاصی برای بیماران استفاده می‌شود و بر اساس پاسخ درمانی دریافت شده، رادیوتراپی حذف و بر درمان مغز تمرکز می‌شود. پیش از این باید همه بطن‌های مغزی درمان می‌شد، اما امروزه حتی میزان اشعه‌دهی بر بطن‌های مغز محدود شده است.

وی گفت: تومورهای ژرم سل در بخش پینه‌آل و سوبریال مغزی قرار دارند و استفاده از رادیوتراپی در درمان آنها، عوارض جانبی بر هورمون‌های رشد کودک به جای خواهد گذاشت. از سوی دیگر برخی از کودکان مبتلا به تومورهای ژرم سل در اوایل نوجوانی هستند و به همین دلیل ممکن است دچار اختلال در روند رشد خود شوند.

معینی ادامه داد: همچنین اگر دوز استفاده از اشعه‌دهی در روش درمانی رادیوتراپی برای درمان تومورهای مغزی کودکان از میزان مشخصی بیشتر شود، موجب کاهش هوش کودک می‌شود. بنابراین تا جای ممکن تلاش می‌شود عوارض درمانی شیمی‌درمانی و رادیوتراپی محدود شود.

این رادیوانکولوژیست یادآور شد: متأسفانه بیشتر مراکز درمانی در ایران هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنند در حالی که از این روش درمانی به ویژه در کشور کانادا و بیمارستان‌هایی مانند سیک‌کیدز، دیگر استفاده نمی‌شود. متخصصانی مانند دکتر اوته بارتلز از کشور کانادا، سال‌ها است بر درمان تومورهای ژرم سل تحقیق می‌کنند و در این دوره از کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان حضور دارند و درباره چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان سخنرانی می‌کنند.

معینی با بیان اینکه رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان موجب به‌روز شدن دانش همه متخصصان مربوطه در درمان می‌شود گفت: پیش از این ممکن بود هر یک از متخصصان در درمان تومورهای مغزی کودکان از یک برنامه‌ی درمانی متفاوت استفاده کنند، اما طی جلسات چند تخصصی تمامی اطلاعات متخصصان در درمان به صورت یکپارچه به‌روز می‌شود. بنابراین در این دوره از کنگره انکولوژی کودکان با توجه به برگزاری جلسات چند تخصصی بین همه متخصصان، می‌توان از داده‌های مشترک تجربی برای انتقال دانش و به روزرسانی اطلاعات استفاده کرد.

کد خبر 6099006 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • مشکلات رفتاری کودکان ۳ تا ۵ ساله را چگونه بر طرف کنیم؟
  • بیمه‌بودن شرط درمان رایگان کودکان زیر هفت سال
  • خواص درمانی آفتاب گردان که از آن بی خبر هستید
  • دلیل اصلی پرخاشگری در کودکان چیست؟
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • ۳ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه